Ca la Ganxeta


 • Ganxeta 0
 • Ganxeta 1
 • Ganxeta 2
 • Ganxeta 3
 • Ganxeta 4
 • Ganxeta 5
 • Ganxeta 6
 • Ganxeta 7
 • Ganxeta 8
 • Ganxeta 9
 • Ganxeta 10
Veure la galeria de fotos
Gràcies a la bona situació de l'Albi podeu planificar excursions per les Garrigues, la Conca o el Priorat, de les comarques més per descobrir, sorprenents i autèntiques del país.

El seu paisatge i la seva gent us sorprendran. Caminar, anar en bicicleta, fer cultura, disfrutar de la recollida de l'oliva o de la verema o un bon àpat és ben senzill.

L'oferta per triar és àmplia i a l'estiu en tres quarts d'hora sereu a Cambrils o a Salou per passar un dia a la platja o a Port Aventura.L'Albi és ideal per gaudir de la comarca de les Garrigues i de l'encant dels Vilars d'Arbeca, el Vilosell, Torrebesses, Granyena, les pintures d'El Cogul o els castells de l'Espluga Calba i la Floresta. Podeu descobrir també els nostres vins de la DO Costers del Segre visitant cellers propers com Mas Blanch i Jové i Cérvoles, a la Pobla de Cérvoles, Tomàs Cusiné, a El Vilosell, Clos Pons a l'Albagès, Vilars a Arbeca o Matallonga a Fulleda. Amb molts d'ells hi tenim acords de descomptes.


Ben a la vora hi teniu El Priorat, amb l'encant dels seus pobles i la seva cultura del vi i la Conca de Barberà, on podeu enamorar-vos de la vila medieval de Montblanc i la seva Setmana Medieval o el monestir de Poblet, un dels que forma part de la ruta del Císter.


D'entre l'oferta de museus destaquen l'Espai Macià i El Mirador de les Borges Blanques, o el de la Vida Rural, a l'Espluga de Francolí.La ruta de l'oli de les Garrigues

Cabanes de volta i pedra seca

La ruta del vi de les Garrigues

La ruta de l'oli de les Garrigues Cabanes de volta i pedra seca La ruta del vi de les Garrigues

L'oli d'oliva és, sens dubte, el producte estrella de les Garrigues. A l'hivern, quan toca collir les olives arbequines, sovint encara amb el mètode tradicional, tot gira entorn de l'oli. La majoria de Cooperatives de la Denominació d'Origen, que agrupen els pagesos i les seves explotacions familiars, es poden visitar.

La pedra seca és el mètode de construcció tradicional a les Garrigues. Al llarg de la comarca proliferen les cabanes de volta construides amb aquesta metodologia que servien als pagesos per passar més d'un dia al camp treballant o per guardar-hi animals o estris del camp. Són visitables.

Les Garrigues sempre han estat productores de vi, a l'igual que d'oli i fruits secs. En els darrers anys el producte s'ha revaloritzat i a la comarca han proliferat els cellers. Els vins de la nostra comarca, de la Denominació d'Origen Costers del Segre, tenen un ampli reconeixement.

Més informació Més informació Més informacióLa ruta del Císter, història i encant arquitectònic

La Transllena, una agradable excusió a peu

Més rutes en BTT o a peu per les Garrigues

La ruta del Císter, història i encant arquitectònic La Transllena, una agradable excusió a peu Més rutes en BTT o a peu per les Garrigues

Els monestirs cistercencs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges són, a més de panteons reials, joies arquitectòniques. Poblet i Vallbona estan habitats. El més proper a l'Albi és Poblet, en molt bon estat de conservació i on hi trobareu la majoria de tombes reials, una església imponent i l'arxiu Tarradellas.

La serra de la Llena, a tocar del Parc Natural del Montsant, trasncorre entre els termes de la Pobla de Cérvoles i el Vilosell, a tocar de l'Albi. Cada any se celebra una cursa que en du el nom. És de nivell mitjà i permet gaudir de les millors vistes de la comarca.

Caminar o anar en bici per les Garrigues és una experiència fantàstica que us permetrà familiaritzar-vos amb la comarca i fer esport. Rierols, corriols, boscos i turons en un entorn poc poblat i molt tranquil que ens ofereix moltes possibilitats.

Més informació Més informació Més informació
© 2021 Ca la Ganxeta / Avís legal